Hevoset ovat minulle erittäin tärkeitä ja niillä on minuun suuri vaikutus. Yksi haaveistani on ollut päästä kuvaamaan villihevosia. Viime syksynä 2017 tämä vihdoin toteutui, kun kävin Bosnia-Herzegovinassa Livnon kukkuloilla kuvaamassa Euroopan suurinta villihevoslaumaa. Siellä elää pienemmissä laumoissa yli 500 villihevosta. Paikallinen villihevosten suojeluyhdistys tekee työtä näiden hevosten säilyttämisen eteen ja kuvillani haluan ehdottomasti tukea suojelua sekä levittää aiheesta tietoa.

Kun saavuimme paikalle suojeluyhdistyksen jeepillä, katselin haltioituneena upeita villihevosia ja niiden mielenkiintoista laumakäyttäytymistä. Isompi lauma oli jakaantunut pienempiin n. 10 hevosen laumaan, joilla jokaisella oli oma johtajahevonen kuten kaikilla hevoslaumoilla aina on. Välillä hevoset nousivat takajaloilleen tai osoittivat muulla tavalla paikkaa laumassa. Vastaan tuli myös yksikorvainen hevonen, joka oli menettänyt toisen korvansa tappelussa. Lammen luona taas juomassa oli yksinäinen vanha hevonen, joka oli jo suojeluyhdistyksen työntekijän mukaan jäänyt ns. eläkkeelle eikä se enää liikkunut minkään lauman mukana.

Villihevoset eivät tehneet ihmiselle mitään pahaa, mutta toki vaaratilanteita saattaa tulla, jos jäät esimerkiksi jonkin lauman selvittelytilanteen keskelle. Meidänkin jeeppi sai yhden potkun kylkeen. Onneksi ei seisottu juuri siinä kohdassa, vaikka läheltä piti.

Villihevosarjani päätyi Keskisuomalaisen valokuvataiteen 13. aluenäyttelyyn

Villihevoskuvia on minulla runsaasti ja ilokseni voin kertoa, että tästä koostettu viiden kuvan sarja päätyi Keskisuomalaisen valokuvataiteen 13. aluenäyttelyyn Jyväskylään Galleria Ratamoon. Näyttely on esillä 11.1.-4.2.2018. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Haluatko villihevostaulun, -julisteen tai kortteja?

Villihevoskuvista on myynnissä verkkokaupassani julisteita, postikortteja ja tauluja. Jos olet jälleenmyyjä, voit olla minuun yhteydessä sähköpostilla sanna@sannakostamo.com niin kerron sinulle tukkuhinnat.